Bärsjal ger trygga och lugna barn.

Enligt forskning har det visat sig att det är bra att bära barn nära sig och att det därför finns många positiva aspekter av att bära ett barn i bärsjal när de är små. Att bära i bärsjal ökar tillhörighet och ömhet mellan förälder och barn eftersom ömsint beröring gör så att det bildas ett ”lugn- och ro” hormon (oxytocin) i kroppen. Detta hormon har många positiva effekter. Bland annat har man sett att detta gör så att barnet blir mindre stressad, mindre nervös och ökar barnets nyfikenhet. De positiva effekterna av beröring påverkar både föräldern och barnet. Professor Kerstin Uvnäs Moberg, ledande forskare inom området, säger att om man som litet barn får mycket beröring av sina föräldrar kan detta påverka hjärnans utveckling positivt. Nervsystemet blir lugnare. Ditt barn blir mindre stressat och vänligare som person.

Viss forskning hävdar även att om man bär sitt barn i bärsjal kan man hjälpa barnets utveckling av balanssinnet och kan lindra smärta eftersom ingenting trycker mot barnet. Att bära i bärsjal kan också bidra till bättre näringsupptag och tillväxt hos barnet.

aldoria bärsjal mamma och bebisaldoria bärsjla mamma och dotter

Att bära i bärsjal gör också så att barnet blir mer självständigt. Eftersom den får så mycket trygghet och närhet när den har ett behov det släpper barnet taget så snart barnet känner sig klar med tryggheten för stunden. Nu kan det upptäcka världen vidare på egen hand. Från bärjalen får barnet även en god uppsikt över omgivningen. Förälder och barn kan göra enkla saker tillsammans och detta stimulerar barnet. 

På minijoy.se säljer vi nu Aldorias bärsjal i bambutrikå som under kort tid har blivit väldigt populär hos många nybliva föräldrar. Denna trikåsjal är speciellt bra då den är gjord av silkesmjuk Bambu som håller barnet varm i kallt väder, och sval när det är varmt. 


Skriv en kommentar

Vänligen notera att kommentarer måste bli godkända innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.