Varför älskar ditt barn gosedjuret?

Så länge gosedjuret eller snutten är med så kommer allting att lösa sig. För många barn är det på detta vis, och gosedjuret ses inte bara som en trygghet utan som en bästa vän med näst intill magiska egenskaper. Men varför är det på detta viset? 

När ett barn får ett gosedjur som de fäster sig vid alldeles särskilt kallas detta djur för ett övergångsobjekt. Den trygghet och närhet som barnet förknippar med gosedjuret liknar den närhet och trygghet som barnet även förknippar med sina föräldrar. Gosedjuret blir barnets mentala länk till föräldrarna och blir ett sätt för barnet att fortsätta att känna sig lugn och trygg även när den tidigare närheten till föräldrarna börjar avta. 

Barnet väljer vanligtvis själv objektet som de kan utveckla detta band till, men det vanligaste är att det är något mjukt som barnet kan krama och gosa med. Gosedjuret blir en bästa vän som barnet kan tröstas av, viska hemligheter till och prata med. Gosedjuret kan också bli ett objekt över vilken barnets ilska kan gå ut. Detta är barnets sätt att känna kontroll och att barnet får bestämma. Alla barn är olika och har olika behov, och behovet av att ha ett övergångsobjekt beror varken på en trygg eller en otrygg känsla hos barnet. Även om alla barn inte har behov av ett övergångsobjekt tycker många barn om att ha en liten mjuk kompis så vi på Minijoy har valt ut några söta favorit-vänner från vårt nya varumärke Nattou som kommer att kunna följa med ditt barn genom åren. 

Belgiska Nattou har sedan 1988 skapat mjuka och fina gosedjur och andra fina babyprodukter. Gosedjuren är av mjuka, tåliga och säkra material som är testade för att säkerställa att de är trygga för ditt barn att använda. Alla gosedjuren och snuttisarna går att använda från det att barnet är nyfött och alla gosedjuren har fina välarbetade detaljer som stimulerar barnet. 

Kaninen är gjord av supermjuk plysch, och har en stor nos och snälla ögon. Gosedjuret är som gjord för att gosa med och berätta hemligheter för. 

Nattous söta gosedjursbläckfisk är skapad för att stimulera den naturliga gripreflexen hos nyfödda barn. Alla bläckfiskens åtta armar är tvinnade för att likna navelsträngen. Detta påminner barnet om tryggheten i livmodern. Bläckfisken är gjord av mjuk och gosig plysch och har snälla ögon som aldrig avslöjar ditt barns hemligheter. 

Denna söta snuttefilt från Nattou är mjuk och gosig och kan också användas som fingerdocka. Du kan fästa ditt barns napp i tygbanden så att nappen inte kommer bort. Med den lilla ringskallra får ditt barn en liten kaninkompis som är lätt att greppa. Kaninen har fina detaljer och en skallra inuti. Gosedjursåsnan tillåter att ditt barn får upptäcka olika kontraster av material, detaljer och färger. 

Nattou har även fina barnrumsdetaljer, såsom gungdjur, mätstickor, sängmobiler och babygym. 

 

 


Skriv en kommentar

Vänligen notera att kommentarer måste bli godkända innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.