Varför bära i bärsele?

Som gravid bär man på sitt barn i nio månader. I livmodern är det både varmt och tryggt, och barnet hör hela tiden mammans hjärtslag och andning. Även när bebisen är född älskar den att höra mammans hjärtslag och att känna hennes värme.

Att bära på ditt barn blir ett sätt för dig att skapa en starkare relation med din bebis som gör att barnet kan känna sig trygg och lugn. Den närhet som uppstår när du bär på ditt barn stimulerar nämligen en gynnsam hormonproduktion (oxytocin). Att bära ditt barn hjälper även barnets utveckling, både fysiskt och emotionellt. Ett barn som bärs ofta har en tendens att bli lugnare eftersom ett av de grundläggande behoven, närhet, är täckt.

bärsele med en bibis i och en mamma och syster

Att bära i bärsele har alltså många positiva effekter på relationen mellan ditt barn och dig. Att bära i bärsele kan även vara ett sätt att förenkla din vardag. Din bebis kan följa med dig ut på äventyr och gör att du har dina armar och händer fria istället för att bära ditt barn i famnen eller köra runt på en barnvagn. Barnet får även en möjlighet att upptäcka nya saker och utforska en helt ny värld när den sitter i bärselen. Att bära i bärsele kan även vara bra för dig som ammar då du kan amma på språng. Dessutom finns det studier som visar på att mjölkproduktionen ökar i nära kontakt med barnet. Viss forskning säger att risken för plötslig spädbarnsdöd och platt bakhuvud minskar när barnet bärs i bärsele. Det ska även främja andnings- och maghälsan, samt balanssinnet. Bärandet kan även ha en påverkan på det tidiga språket eftersom barnet sitter i centrum för all interaktion.

pappa med en bebis i bärsele och ett syskon.

Ergobabys smarta bärselar är designade för att hålla och vagga din baby precis som du gör själv, samtidigt som bärselen ger ett bekvämt stöd. Varumärkets selar fördelar barnets vikt jämnt över dina höfter och axlar för att öka både din och ditt barns komfort. På Minijoy säljer vi Ergobabys bärselar Adapt, Omni 360 och 360. Alla Ergobabys bärselar är skapade utefter det behov just du har och alla bärselarna har erkänts som ”höftvänliga” produkter av International Hip Dysplasia Institute. Ergobabys bärselar har även tilldelats AGR’s sigill av godkännande - en symbol som utmärker ryggvänliga produkter.

bärselar av olika sorter till blogg

Denna bärsele från Ergobaby är varumärkets första bärsele utan spädbarnsinlägg men som ändå går att använda från det att ditt barn är nyfött. Bärselen erbjuder all den komfort och ergonomi för dig och ditt barn som Ergobaby är kända för. Selen har en justerbar skålformad sits som kan anpassas efter att ditt barn växer. Modellen finns också i Cool Air Mesh som har en panel i 3D Air Mesh som är både tålig och mjuk och som gör att ditt barn och du håller er svala längre.

bärselar av olika sorter till blogg

Ergobaby bärsele Omni 360 är en allt-i-ett bärsele som växer med dig och ditt barn. Du kan använda bärselen redan från dess att ditt barn är nyfött. Axelremmarna är korsbara, vilket ger en bekväm och personlig passform och bärselen har ett ergonomiskt och framåtriktat alternativ. Bärselen finns också i modellen Omni 360 Cool Air Mesh som erbjuder maximal ventilation så att barnet inte blir för varmt. 

 bärselar av olika sorter till blogg

Ergobaby 360 bärsele gör så att du kan bära ditt barn på många olika sätt när det är dags att lämna huset. Bärselen ger stöd för korsryggen och ett framåtriktat alternativ. Även denna modell finns som Cool Air Mesh som gör att bebisen kan hålla sig sval tack vare den luftiga 3D Air Mesh i panelen. Selen passar att användas både när det är varmt ute och/eller om du har en aktiv livsstil.

familj som bär barn i bärsele


Skriv en kommentar

Vänligen notera att kommentarer måste bli godkända innan de publiceras