Hur skyddar man sitt barn mot solen?

Äntligen börjar det värmas upp utomhus och sommaren närmar sig med stormsteg.  Som vi har längtat efter sol och värme, och såklart vill du spendera all tid utomhus med dina barn nu när solen börjar kika fram. Dock är det viktigt att tänka på att barn behöver skyddas extra mycket eftersom deras hud är mycket känsligare än vuxnas och de har lättare för att bränna sig. För mycket exponering i solen från tidig ålder kan bidra till hudförändringar när barnet blir större. Är barnet dessutom under ett år ska det helst inte alls vistas i direkt solljus. Så hur skyddar man sitt barn bäst mot solen? 

 

  • Välj rätt kläder med inbyggt UV-skydd till ditt barn. För att dubbelkolla att plagget verkligen skyddar mot solen så kan du hålla upp ett plagg mot solen- om solen strilar igenom har inte plagget tillräckligt med skydd. 

 

  • Använd alltid solkräm till ditt barn med minst 50 i solskyddsfaktor, även om det är molnigt eller om barnet har hatt och kläder på sig. 

 

  • Det bästa sättet för att skydda barnen är att hålla sig i skuggan, speciellt med de minsta barnen. Att vilja lägga en sjal eller filt för att skugga barnet i vagnen kan dock vara direkt farligt för barnet. Täck aldrig över suffletten eftersom temperaturen höjs avsevärt i vagnen om det inte finns någon lufttillströmmning. Det är mycket bättre att investera i ett UV-tält som ger ett bra solskydd till barnet även mitt på dagen.  

 

Vi har listat 5 stycken UV-tält som passar perfekt för att skydda ditt barn från solen. 

två barn leker i ett tält

1. Babymoov UV-tält Tropical. Detta smidiga UV-tält från Babymoov skyddar ditt barn mot solens strålar samtidigt som det passar utmärkt som koja. Tältet är extremt lätt att montera upp med sin pop up-teknik. 

 

mamma vaggar sitt barn i uv tält

2. Babymoov Babyini Anti UV-tält UPF 50 LitenDetta tält skyddar ditt barn mot solens skadliga UVA- och UVB-strålar. Tältet har höga väggar vilket gör att det även skyddar ditt barn mot vind och sand om ni tex är på stranden. 

 

två barn leker i tält

3.  Babymoov Babyini Anti UV-tält UPF 50 Stor: Tack vare de två fönstren med nedvikbara flikar ger detta tältet bästa möjliga ventilation för ditt barn. Tältet passar perfekt till för dig som har tvillingar eller fler än ett barn eftersom tältet är rymligt och det medföljande myggnätet skyddar ditt barn mot mygg och knott. 

 

ett barn ligger i ett uv-tält

4. Babymoov Babyini Tropical 3-i-1 UV-tält: Tältet passar perfekt för att användas som en lekhage eller som babygym och tältet har 50+ i solskyddsfaktor vilket ger ett 99 % skydd mot solens strålar. De tre hängleksakerna som medföljer gör så att ditt barn kan vara underhållen och stimulerad och den vadderade madrassen gör att ditt barn kan ha det bekvämt inne i tältet.

 

ett barn ligger i ett uv-täölt under myggnät

5. Babymoov Little Babyini 3-i-1 Tropical UV-tält: Detta tältet passar perfekt när ni ska ute och resa, eftersom det inte bara skyddar mot solens strålar och vind och sand utan sparar även plats eftersom tältet kan användas som en resesäng. 


Skriv en kommentar

Vänligen notera att kommentarer måste bli godkända innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.