Vad är en babyshower och vad ska man egentligen ge i present?

Vad är en babyshower?
Vad är egentligen en babyshower? Vad gör man? Vad ger man i present?
Frågorna kring fenomenet babyshower är många. Från början var syftet med babyshower att mammor skulle dela med sig av sina erfarenheter kring föräldraskapet till den blivande mamman. I dag ses babyshowern ofta mer som ett sätt att få umgås med sina nära vänner och familj. Vissa har babyshower för båda föräldrarna men oftast är det den gravida av dem som står i centrum. Man skämmer bort den blivande mamman med härligt sällskap, uppmärksamhet, fika och presenter.
När ska babyshowern vara?
Babyshowern brukar vara i slutet av graviditeten. Då har den blivande mamman har blivit ganska stor och kanske känner sig extra trött och klumpig. Att få umgås med nära vänner och familj då brukar uppskattas otroligt mycket.
Vad gör man på en babyshower?
Upplägget kan se väldigt olika ut men på de flesta babyshowers brukar det ingå mat och/eller fika, aktiviteter och lekar, mycket mys och en del presenter. Den gravida står i centrum hela tiden. Målet med dagen är att den blivande mamman ska bli ompysslad, underhållen och stå i fokus.
Vad ska man egentligen ge bort i present?
Även om den blivande mamma skulle tycka att det härliga umgänget och fikan skulle vara mer än överväldigande så brukar det alltid förekomma presenter på en babyshower. Antingen köper gästerna presenter var för sig eller så lägger man ihop till en större present eller till fler presenter. Men vad ska man egentligen köpa till de blivande föräldrarna/föräldern? Om du själv är mamma eller pappa, fundera över vad du själv skulle ha velat ha eller saknade i början av din tid som förälder. Vad var era ”life savers”? Och om du inte själv är förälder kan du såklart fråga andra föräldrar om råd kring presenter som underlättar för småbarnsföräldrar.

Vare sig du är ute efter något mindre för det där första hembesöket. Eller något större för en baby shower. Så hittar du säkert inspiration i vår topplista.

 

1. Milstolpekort
Bebisar är ju bara så pyttesmå en så kort period. Att ta massvis med bilder blir ju nästan obligatoriskt för att hålla koll på alla de där första-gången-ögonblicken. Första jollrandet, det första skrattet, eller t.o.m barnets första söta mössan. Milstolpekort är en helt ideal sak för detta ändamål som kommer blir grymt uppskattat för alla dessa tillfällen. Ett modernt alternativ till babyboken med gulliga motiv och texter. Kombinera med en stor chokladask eller blommor. Eller sätt ihop ditt egna post partum mommy survival kit med alla nödvändigheter för den där första perioden efter födseln.

Bildmontage på en baby som ligger i en säng med ett rosa milstolpekort från Jabadabado. och ett mommy survival kit från classyclutter.net
Shoppa Milstolpekort

2. En snuttefilt & babyfiltar
Vare sig den gått i arv eller är helt ny så skänker en mysig filt alltid glädje och mys. En gåva som alltid går hem. Välj en mer klassisk stickad filt, luftig gallerfilt eller mönstrade babyfiltar i mjuk oeko-tex certifierad och giftfri bomull. Vi har en brett utbud som passar de flesta smaker och plånböcker.
En miljöbild på en baby som ligger på en skötbädd. Endast ena benet syns.
Shoppa snuttefiltar & babyfiltar

3. Ekologiskt
Livet är en otrolig sak. Lillen har varit i magen under nio månader och sedan helt plötsligt. Ett nytt liv kommer till på 🌍. Produkter från varumärken med hållbarhet och miljötänk som kärnvärden blir alltid fina present. Du kan vara trygg med att varumärket har barnets hälsa i åtanke i alla led. Satsa på svenska varumärket Elodie Details som designar och tillverkar med hållbarhetsfokus. Även allt från danska Done by Deer - du hittar allt från fina snuttefiltar och gosedjur till mysiga muslinfiltar.

4. Dags för bad och lyx

De första månaderna ser vardagen i stort sett likadan ut. Äta, sova bada. Saker såsom badcapes kan därför bli en klockren present.

Shoppa Badcapes

 

6. Portabla skötbäddar
Som ny förälder är man ofta på språng. Något som kommer extra uppskattat kan vara en portabel skötbädd. Det är helt enkelt en skötbädd som kan vikas ihop och tas med. Utan att ta för mycket plats. De portabla skötbäddarna från Elodie Details är inte bara praktiska men också ruggigt fina. Det blir ofta en present som föräldern inte har tänkt på att köpa och blir därför ofta en klockren present.

Shoppa portabla skötbäddar


7. Napphållare
Detta kommer hon tacka dig för framåt i tiden. Nappar är en förbrukningsvara som dessutom kommer bort hela tiden. Med en napphållare så håller man inte bara napparna rena. Men de hamnar inte på villovägar heller. Kolla in våra fina napphållare från Elodie Details eller Bjällra of Sweden. Vi erbjuder även färdiga presentset med nappar, napphållare och haklapp till bra priser. and the lacquered wood detailing give it a quality finishing touch.

Bild på färglada napphållare från Elodie Details
Shoppa Napphållare


7. Presenter som kan gå i arv - TOPP TRE PICKS

Barnen växer så fort att man ofta kan känna att man inte riktigt hinner få valuta för pengarna. En betryggande sak är att det finns en del produkter där ute som inte bara är otroligt praktiska. Men som tack vare sin höga kvalitet kan gå i arv. De har också ett riktigt bra andrahandsvärde tack vare sin stora popularitet.

Kolla in våra topp tre picks för investeringar som blir extra uppskattade och gärna kan få i arv. Passar perfekt för dig som vill skämma bort den blivande mamman lite extra. Eller för er som planerar ett gruppköp.

TOPP TRE PICKS
Utomordentligt populära produkter som kan gå i arv eller har fantastiskt andrahandsvärde.

1. Baby brezza Formula Pro Advanced – bra andrahandsvärde!
En present som blivit väldigt populär de senaste åren är Baby Brezza Formula Pro ADVANCED - en helautomatisk välling- och ersättningsmaskin. Perfekt för den som delammar eller som är borta på jobb mycket. Vi är dessutom dem enda som lämnar fem års garanti på Formula Pro Advanced. Med ditt köp medföljer ett garanticertifikat som kan inte bara skänker ro men som dessutom ser fint ut med gåvan.

Bildmontage på barn och bebisar bredvis en baby brezza formula pro advanced vällingmaskin
Shoppa Baby Brezza

2. Babyskydd

Säkerheten är alltid en investering. Ett babyskydd är något föräldrarna är i behov av redan inför den där första hemresan hem från BB efter födseln. Det kan bli svårt senare när man är på språng med en barnvagn, skötväska, blöjkit plus ett babyskydd i bilen. Ett bra tips är därför Doona+ som är världens första babyskydd som även har en integrerad vagn. Om man trycker på en knapp fälls de smarta hjulen ut och babyskyddet förvandlas till en barnvagn. Babyskyddet är skapat för att vara en smart, praktisk och trygg lösning för föräldrar både i och utanför bilen.
Bild på en man och hans baby i en barnvagn

Shoppa Babyskydd

3. Babymonitor

En babymonitor, eller babyvakt som många kallar det, är något som alla småbarnföräldrar är i behov av. Kan enkelt säljas vidare eller gå i arv.


Shoppa Babyvakt / Babymonitor

 

Kolla även in våra:


Tallrik och bestickset

När bebisen väl kommer att börja äta själv passar det perfekt om föräldrarna redan har ett fint middagsset till lillen.

Bebisleksaker och gosedjur
Det är alltid uppskattat att ge bort en söt leksak eller ett mysigt gosedjur som kan bli en bästa vän till bebisen.
Även om det snart är vår kan det vara mysigt att ha en filt man kan svepa in bebisen i när den är i barnvagnen eller när man sitter utomhus.
En perfekt present till den blivande föräldern är en bebiskudde som motverkar platt huvud. Eftersom en bebis sover större delen av dygnet så hjälper denna kuddens smarta design till att motverka platt huvud.
Hoppas att du har fått lite bättre koll på fenomenet babyshower efter att ha läst den här artikeln. Minijoy.se har många härliga produkter som passar perfekt till en babyshower. 

Skriv en kommentar

Vänligen notera att kommentarer måste bli godkända innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.