Vad är en babyshower och vad ska man egentligen ge I present?

Vad är en babyshower?

Vad är egentligen en babyshower? Vad gör man? Vad ger man i present?

Frågorna kring fenomenet babyshower är många. Från början var syftet med babyshower att mammor skulle dela med sig av sina erfarenheter kring föräldraskapet till den blivande mamman. I dag ses babyshowern ofta mer som ett sätt att få umgås med sina nära vänner och familj. Vissa har babyshower för båda föräldrarna men oftast är det den gravida av dem som står i centrum. Man skämmer bort den blivande mamman med härligt sällskap, uppmärksamhet, fika och presenter.

När ska babyshowern vara?

Babyshowern brukar vara i slutet av graviditeten. Då har den blivande mamman har blivit ganska stor och kanske känner sig extra trött och klumpig. Att få umgås med nära vänner och familj då brukar uppskattas otroligt mycket.

Vad gör man på en babyshower?

Upplägget kan se väldigt olika ut men på de flesta babyshowers brukar det ingå mat och/eller fika, aktiviteter och lekar, mycket mys och en del presenter. Den gravida står i centrum hela tiden. Målet med dagen är att den blivande mamman ska bli ompysslad, underhållen och stå i fokus.

Vad ska man egentligen ge bort i present?

Även om den blivande mamma skulle tycka att det härliga umgänget och fikan skulle vara mer än överväldigande så brukar det alltid förekomma presenter på en babyshower. Antingen köper gästerna presenter var för sig eller så lägger man ihop till en större present eller till fler presenter. Men vad ska man egentligen köpa till de blivande föräldrarna/föräldern? Om du själv är mamma eller pappa, fundera över vad du själv skulle ha velat ha eller saknade i början av din tid som förälder. Vad var era ”life savers”? Och om du inte själv är förälder kan du såklart fråga andra föräldrar om råd kring presenter som underlättar för småbarnsföräldrar – eller varför inte kolla in våra 8 grymma tips på bra presenter nedan?

babyshower blogg inlägg

Tallrik och bestickset

babyshower blogginlägg

Bebisleksaker och gosedjur

babyshower blogg inlägg

Bebisfiltar och annan textil. 

blogg inlägg om babyshower

Nappar och nappflaskor

blogg inlägg babyshower

Bebiskudde

blogg inlägg

Baby Brezza formula pro.

babyvakt

Babymonitor

babyshower

Snuttefiltar till blöjtårta. 

Hoppas att du har fått lite bättre koll på fenomenet babyshower efter att ha läst den här artikeln. Minijoy.se har många härliga produkter som passar perfekt till en babyshower. 


Skriv en kommentar

Vänligen notera att kommentarer måste bli godkända innan de publiceras