Vad ska man ha i bb-väskan?

Vad man ska ha med sig i den omtalade BB-väskan råder det delade meningar om. Det som kan vara jätteuppskattad av den ena kan vara helt värdelöst för en annan. Vi på Minijoy har sammanställt en lista på sådant som väldigt många tycker är bra att ha med sig.

nagel sovande bebis

 • Vattenflaska

Ta med en vattenflaska som du kan dricka ur liggandes. När man föder barn vill man inte röra sig i onödan. Att behöva sätta sig upp för att dricka ur ett glas kan i födande stund kännas som att bestiga Mount Everest.

 • Hårband & tofsar

Under och efter förlossningen kan det vara väldigt skönt att få undan håret från ansiktet så har du långt hår kan det vara skönt att ha med några tofsar.

 • Snacks & godis

Snabb energi är den födande kvinnans bästa vän. Ta med så mycket snacks och godis som du vill. Den eventuella stödpersonen kan säkerligen också vara i behov av lite snabb energi.  

 • Läppbalsam

Under förlossningen kan läpparna bli torra. Torra läppar är inte någonting man vill behöva bekymra sig om under förlossningen. Man har tillräckligt att tänka på ändå.

 • Tofflor

Du kommer att gå fram och tillbaka under förlossningen och på BB kan ett par tofflor vara väldigt mysigt att ha.

 • Amnings-BH

Om du ammar är det väldigt smidigt med en amningsbehå. Det kommer att vara stor fokus på dina bröst den första tiden på BB. Det kommer inte bara vara din bebis som är intresserad av dina bröst. Vårdpersonalen på BB kommer även att vara där och hjälpa till att bland annat få igång mjölkproduktionen, visa hur man ska hålla för att hjälpa bebisen att hitta bröstet och hjälpa till med bebisens sugteknik. Med en amnings-BH behöver du inte ta av dig allt och blotta hela bröstet utan kan smidigt knäppa upp BH:n så att bebisen kan amma och vårdpersonalen kan visa det som behöves visas.

 • Amningsinlägg

När bebisen är född och mjölken ska rinna till kan det lätt blir blött och kladdigt. När bebisen inte ammas kan det vara skönt att ha amningsinlägg så att dina kläder hålls torra.

 • Bröstvårtskräm

Det är mycket som händer när man är gravid, föder barn och blir förälder. Ammar man kommer barnet att äta från dina bröst. I början kan det vara väldigt smärtsamt för bröstvårtorna innan de har vant sig och blivit härdade. Varje gång barnet ska ammas känns det som tusen nålar går genom bröstvårtan. Men lugn, det blir bättre! För att lindra smärtan kan man använda bröstvårdskräm. Medela har en bröstvårtskräm som är uppskattad bland många ammande mammor.

 • Tuggummi

När man har fött ett barn och blivit förälder är det mycket som händer i ens liv. Det kan vara lätt att glömma att borsta tänderna eller man kanske helt enkelt inte orkar göra det. Ta ett tuggummi istället och fokusera på allt det andra.

 • Mjukiskläder

När bebisen är född vill man inte gå runt i tajta kläder. Packa ner dina skönaste och mest lössittande kläder. Den eventuella stödpersonen mår nog också gott av en uppsättning mjukiskläder.

 • Extrakläder till stödpersonen

Det kan bli några nätter på BB så extrakläder till stödpersonen kan vara bra att packa ner. Rena underkläder och ren t-shirt kan vara väldigt uppskattat. En förlossning kan vara svettig även för stödpersonen.

 • Laddare till mobilen

När ert underverk är fött kommer ni förmodligen att vilja dela med er av detta till nära och kära. Mobilen kommer att användas flitigt. Glöm inte att ta med mobilladdaren.

 • Necessär

Packa ner sådant som du brukar vilja ha med när du är bortrest. Exempelvis ansiktskräm, deo, hudkräm, tandborste, tandkräm, hårborste, shampo och balsam.

 • Bebiskläder

Packa med några uppsättningar med bebiskläder. Är det kallt ute kan det även vara bra att ta med en overall till den lilla bebisen.

 • Kamera

De flesta kameramobiler är väldigt bra nuförtiden men vill du säkerställa att dina bilder blir tagna med bra kvalitet så ta med en vanlig kamera. De första bilderna på ditt barn kommer förmodligen att skrivas ut, förstoras och sättas upp på väggen.

 • Babyskydd (bilbarnstol)

Ska du åka bil/taxi hem behöver du ha ett babyskydd (bilbarnstol). Det kan hända att taxibilar inte har bilbarnstolar för nyfödda.

Vi hoppas att detta är till hjälp för dig när det är dags att packa BB-väskan.


Skriv en kommentar

Vänligen notera att kommentarer måste bli godkända innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.