Vilken åkpåse ska du välja?

Att välja åkpåse kan vara väldigt svårt. Det finns ett brett utbud av åkpåsar som kostar allt från några hundralappar till flera tusen, och alla verkar lova olika saker. 

Vad är då en åkpåse? 

En åkpåse kan liknas med en sovsäck. Påsen passar perfekt om du vill vara säker på att ditt barn har det varmt, torrt och bekvämt i barnvagnen när det är kallt ute. Många åkpåsar är anpassade efter den första tiden när ditt barn ligger ner i vagnen, men det finns även många åkpåsar som kan användas till sittdelen. Vissa åkpåsar är specifikt anpassade efter en viss typ av barnvagn och vissa åkpåsar är universala.

Vad ska man tänka på när man väljer åkpåse?

Det första man ska tänka på är i vilken typ av väder du skall använda åkpåsen. Vissa åkpåsar stänger ute kylan när det är väldigt kallt ute, och andra åkpåsar är gjorda av fleece vilket påminner mer om en filt än en sovsäck. Dessa passar bättre till mildare väder. Det är viktigt att tänka på att ditt barn inte blir för varmt. Man måste se till att öppna åkpåsen när man är inomhus och se till att känna efter att ditt barn inte börjar svettas. Så länge barnet ligger nedbäddat i vagnen är det inte jätteviktigt att åkpåsen är vattenavvisande, även om många åkpåsar självklart har den funktionen. Ofta har barnvagnen både ett skyddande lock och regnskydd vilket skyddar ditt barn.  

Det andra som är bra att tänka på är i vilken vagn/vilka vagnar du ska använda åkpåsen. Vissa vagnar har en bred sittdel och andra vagnar har en smal sittdel, vilket påverkar vilken typ av åkpåse som passar bäst till din vagn. En för stor åkpåse i en smal sittdel kan göra att sittdelen blir ännu trängre med allt extra tyg. Vissa påsar är även anpassade efter liggdelen medan andra går att använda i både ligg-och sittdel. Tänk även på vilken slags sele din vagn har och hur hålen för sele i åkpåsen ser ut. Vanligast är fempunktssele och de flesta åkpåsar har hål som passar för dessa. 

Det kan även vara smart att tänka på vilken storlek på åkpåse som passar bäst för ditt barn samt på åkpåsens konstruktion. Vissa åkpåsar har ett lock som går att öppna på mitten vilket gör att det är enkelt att anpassa temperaturen i vagnen. Andra åkpåsar har lock som går att ta loss helt och andra har dragkedjor på båda sidor. En annan sak att tänka på är att vissa åkpåsar har en stoppning av dun vilket kan vara ett problem om någon i din närhet är allergisk mot fjädrar. Fundera noga på vilken funktion du önskar av din åkpåse innan du köper en. 

Måste man ha en åkpåse?

Detta är självklart ett val du gör personligen och det finns såklart alternativ. I liggdelen kan du till exempel bädda i botten med fårskinn och sedan lägga ett täcke eller en tjock filt ovanpå din bebis. Fårskinn värmer, samtidigt som det andas, dock kan ditt barn då behöva ha en overall på sig. 

Vi på Minijoy har samlat ett antal olika åkpåsar ur vårt sortiment för att göra det enklare för dig att välja rätt: 

Babyzens åkpåse till YOYO-barnvagnen är ett perfekt skydd mot kyla och är mjuk och varm. För de dagar då det är extra kallt finns huvan i fleece och en dragsko så att ditt barn slipper frysa. Åkpåsen går lätt att anpassa efter säsong eftersom huvan är vändbar och ovansidan går att ta av. Åkpåsen har ett praktiskt smutsskydd för skorna på insidan och hål för 5-punktssbälte.

Vinter & Blooms åkpåse är skapad av varmfodrad, vind- och vattenavvisande polyester och har en insida gjord av mjuk plysch och passar de flesta barnvagnar på marknaden. Åkpåsen är helt fri från ämnen som kan vara skadliga för barns hud och hälsa. Påsen har även en öppningsbar nederkant för smutsiga skor och justerbar huva med avtagbar fuskpäls. Blixtlåset på sidorna gör att överdelen kan tas av och åkpåsen har kardborreöppningar för 5-punktssele. 

Denna åkpåse från Najell passar perfekt i den svenska vintern. Dragkedjan i toppen och botten av locket gör att åkpåsen är enkel att justera och anpassa efter ditt barn. Påsen är lätt att fästa i botten eller bak på ryggstödet på alla typer av sittvagnar. Bredden och fluffigheten på åkpåsen bibehålls även efter kontakt med vatten.

The Buppa Brands åkpåsar passar de varmare delarna av året. Åkpåsen är tillverkad av högkvalitativt softshellmaterial vilket innebär att den är utrustad med membran för vind- och vattentäthet. Den är dessutom fodrad med mjuk fleece. Materialet andas vilket gör att ditt barn aldrig blir för varm eller för kall då åkpåsen alltid håller rätt temperatur. Åkpåsen är utrustad med två dragkedjor som du kan använda för att öppna upp åkpåsen helt. Du kan även ta av locket och använda undersidan som sittdyna i vagnen. Påsen passar till nästan alla typer av vagnar och åkpåsen är utrustad med två smarta fästfunktioner och uttag för 5-punktssele. 

 

   Just nu: LAGERRENSNING!
   Fri frakt - Ordrar över 499 kr
   Klarna & Swish - Betala nu eller senare
   Minijoy Livstidsgaranti - ingår i priset

Skriv en kommentar

Vänligen notera att kommentarer måste bli godkända innan de publiceras